Japan+stopt+met+invoerbelasting+op+frites
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Japan stopt met invoerbelasting op frites

De Japanse overheid heeft vanaf 1 april de invoertarieven van diepgevroren frites vanuit de Verenigde Staten en Europa op nul gesteld.

Het afschaffen van de invoerbelasting van frites is onderdeel van internationale handelsovereenkomsten die Japan zowel met de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland als met de Europese Unie heeft afgesloten. Behalve op frites wordt ook de invoerbelasting op aardappelvlokken en -granulaten naar beneden bijgesteld. Dit meldt de Amerikaanse aardappelorganisatie Washington Potatoes.

Vooral voor fritesfabrikanten in de Verenigde Staten is de impact van deze maatregel groot. Japan is een belangrijk exportland voor de Amerikaanse fritesindustrie. Op jaarbasis wordt voor 268 miljoen dollar (223 miljoen euro) aan frites verkocht naar het Aziatische land. Met het verdwijnen van de invoerbelasting is het de verwachting dat Japan de komende jaren nog meer frites afneemt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
 • Zaterdag
  15° / 6°
  60 %
 • Zondag
  16° / 8°
  50 %
Meer weer