President+Biden+herstelt+infrastructuur+en+verbindt+platteland
Nieuws
© Gage Skidmore/Flickr

President Biden herstelt infrastructuur en verbindt platteland

President Joe Biden heeft een miljardeninvestering aangekondigd om het Amerikaanse platteland letterlijk en figuurlijk weer te verbinden met de moderne samenleving. Hij wil binnen tien jaar overal snel breedbandinternet aanleggen.

Sneller internet op het platteland is onderdeel van een groot nationaal infrastructuurplan van Biden. Later dit jaar wil hij ook nog een 'sociaal' infrastructuurplan presenteren. Bidens infrastrategie omvat een grondige renovatie van de nationale infrastructuur, inclusief spoor- en waterwegen en de aanleg van een duurzaam elektriciteitsnet, inclusief windmolens en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.


Voor de vernieuwings- en verduurzamingsoperatie trekt Biden ruim 2 biljoen dollar, zo'n 1,7 biljoen euro, uit. Wel moet hij de Senaat nog achter zijn plannen zien te krijgen. Voor de financiering van de plannen stelt Biden voor om de vennootschapsbelasting voor bedrijven te verhogen van 21 naar 28 procent en om bedrijven aan te pakken die hun winsten doorsluizen naar buitenlandse belastingparadijzen.


Klimaat en bosbeheer

Een deel van het budget dient voor vernieuwingsplannen van de Amerikaanse landbouwminister Joe Vilsack. Die richten zich onder meer op de toepassing van klimaatslimme technologieën en bosbeheer. De voorstellen worden positief ontvangen door de Amerikaanse National Farmers Union (NFU). 'Momenteel heeft een op de drie Amerikanen geen toegang tot breedband en degenen die dat wel hebben, hebben vaak een verbinding die traag en nutteloos is', zegt Mike Stranz, vicepresident van de NFU.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer