Stortbunkers RH-serie van Grimme krijgen upgrades

De Grimme-stortbunkers van de RH- en de RH Combi-serie hebben bij de doorontwikkeling verschillende vernieuwingen meegekregen. Waaronder een nieuwe websorteerder en betere verlichting.

Stortbunkers+RH%2Dserie+van+Grimme+krijgen+upgrades
© Grimme

Om bij het inschuren en verwerken van aardappelen en uien in verschillende maten te kunnen sorteren, kan de teler een websorteerder toepassen. Optioneel kan de nieuwe websorteerder WG 900 alvast worden geïntegreerd in de stortbunker RH 12 Combi, RH 20 Combi en RH 24 Combi. Deze combinatie maakt het mogelijk om de productaanname, het reinigen, het lezen en het sorteren in twee fracties met maar één machine uit te voeren bij een optimale, rechtuit lopende productstroom.

Voor een flexibele benutting van de stortbunker RH 20 en RH 24 met reinigings- en sorteerunit, kan bijvoorbeeld in zware omstandigheden ook de sorteerunit als reiniging worden ingezet. Daarbij geeft een optioneel geïntegreerde verzamelafvoerband het afval, dat via de sorteerunit wordt gescheiden, door op de grondafvoerband. Het voordeel is dat daarmee maar één navolgende transportband voor het afvoeren van afval nodig is.


Beschermd tegen botsingen

Als de sorteerunit uitsluitend voor het sorteren wordt ingezet, kan de sorteerafvoerband eenvoudig weer over de verzamelband worden geschoven. De verzamelafvoerband is binnen de machinebreedte ondergebracht en daarmee beter beschermd tegen botsingen tijdens het rangeren.

Voor het verlichten van de machine en de machineomgeving zijn optioneel zes ledwerklampen voor de stortbunker RH 20 en RH 24 verkrijgbaar. De werklampen kunnen individueel worden uitgelijnd of verplaatst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer