Grimme geeft tweerijige bunkerrooier EVO 280 een update

De getrokken EVO 280-tweerijige aardappelrooier is voortaan te krijgen met een 6 tons nonstopbunker wielaandrijving en kunststof rooischaarplaten.

Grimme+geeft+tweerijige+bunkerrooier+EVO+280+een+update
© Frits Huiden

De Grimme EVO 280 had voorheen een bunker van 5,5 ton inhoud die nonstop was te gebruiken. Er kon dus mee worden gevuld en gelost. De vergroting van 0,5 ton naar in totaal 6 ton inhoud, zorgt ook voor een grotere overlaadhoogte en meer reikwijdte om makkelijker te lossen in de kipper of kist. De bunker is slechts in 45 seconden te lossen.

Ander voordeel van de nonstopbunker is dat het product, zoals aardappelen, terug zijn te draaien zonder deze te beschadigen. Het teruggedraaide product dient dan bovendien als valbreker voor de navolgende productstroom. Ook heeft de nonstopbunker geen extra overgavestap in de bunker, in tegenstelling tot conventionele tweedelige overlaadbunkers.

De rooiers met een nonstopbunker zouden 30 procent meer capaciteit hebben dan de rooiers met een standaard bunker.


Hydraulische wielaandrijving

Grimme kan de EVO 280 nu ook voorzien van permanent hydraulische wielaandrijving op beide wielen. Tegelijkertijd wordt de rooier niet breder dan 3 meter voor transport over de weg. De stuwkracht van de aandrijving is 2,3 ton en is van een boost te voorzien tot 2,6 ton. De wielen zijn op een hydraulische in breedte te verstellen as gemonteerd.

Via het Turbo Clean-systeem zijn banden en reinigers even op volle snelheid te zetten, zodat ze beter reinigen. Turbo Clean is automatisch op een kopakker te activeren.


Beide wielen zijn hydraulisch en permanent aangedreven. De stuwkracht van de aandrijving is 2,3 ton en is van een boost te voorzien tot 2,6 ton.
Beide wielen zijn hydraulisch en permanent aangedreven. De stuwkracht van de aandrijving is 2,3 ton en is van een boost te voorzien tot 2,6 ton. © Frits Huiden

Ook zijn er voortaan in hoogte verstelbare treden bij de leestafel te krijgen. Boven de tafel hangt verlichting en er is een waterdichte opbergbox, bekleding van de tafel en een schoonwatertank van 15 liter.

De rooibek is te voorzien van slijtvaste schaarplaten van kunststof. Deze moeten het aankleven van grond tot een minimum beperken. Ook zijn er kluitenbrekers in de eerste zeefband te krijgen. De egelband van de derde reiniger kan met een platenband met lange, zachte egels worden uitgevoerd.


De rooibek is te voorzien van slijtvaste schaarplaten van kunststof. Deze moeten het aankleven van grond tot een minimum beperken.
De rooibek is te voorzien van slijtvaste schaarplaten van kunststof. Deze moeten het aankleven van grond tot een minimum beperken. © Frits Huiden

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 4°
  85 %
Meer weer