Grimme+Ventor+4150+met+loofklapper+en+andere+functies
Nieuws
© Grimme

Grimme Ventor 4150 met loofklapper en andere functies

Grimme heeft voor het seizoen 2021 de vierrijige, zelfrijdende aardappelrooier Ventor 4150 uitgebreid met meer praktijkgerichte functies.

De Ventor 4150 kan optioneel met de HT 400 loofklapper worden uitgevoerd, die geschikt is voor een hoog aandeel lang en taai aardappelloof. Het loofklappen zorgt tijden het rooien voor een stijging van de capaciteit en reducering van aardappelverlies op de loofdoorvalband.

Een afvoerband en de geïntegreerde loofverspreider verdelen het aardappelloof over het al gerooide perceelsgedeelte. De diepteregeling gaat automatisch via sleeptasters en is eenvoudig vanaf de terminal in de cabine in te stellen. Voor wegtransport wordt de HT 400 hydraulisch boven de opname getild.

Voor de toepassing op zware grond kunnen zeer slijtvaste schaarplaten van kunststof worden gemonteerd, die het aankleven van grond tot het minimum reduceren. Naast de bekende breekbouten aan de rooischaren en de schaardrager kunnen de schaarstelen met breekbouten tegen overbelasting worden gezekerd.


Speedtronic-Web

Met het optionele Speedtronic-Web worden de snelheden van de zeefbanden, inclusief de loofdoorvalband, automatisch in snelheid ten opzichte van de rijsnelheid ingesteld. Het systeem kenmerkt zich door een verbeterde ontlasting van de chauffeur en maximaliseert de productbescherming.

Met de functie Turbo Clean wordt het reinigen van bepaalde banden en reinigers eenvoudiger gemaakt. De banden en reinigers worden hiertoe na elkaar met maximale snelheid aangedreven, zodat er een zelfreinigend effect wordt gerealiseerd. Turbo Clean kan met een druk op de knop of automatisch bij veldeinde worden geactiveerd.


Bandenspanning

De Ventor 4150 kan optioneel met grote Michelin CerexBIB 2-banden in de maat VF 900/60 R38 worden uitgevoerd. Dankzij de Michelin Ultraflex-technologie kunnen deze banden met een geringe bandenspanning rijden, wat goed is voor de bodembescherming.

De aandrijving van de bunkerlosband is zo doorontwikkeld dat de lostijd van de 15 ton grote bunker van negentig naar zestig seconden is teruggebracht. Voor het documenteren van de opbrengst kan de Ventor 4150 met een geïntegreerde opbrengstmeting worden uitgevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer