Kuhn breidt programma Sitera-zaaimachines uit

De mechanische opbouwzaaimachine Kuhn Sitera is nu ook leverbaar met elektrische doseeraandrijving. Er zijn drie typen: de Sitera 3010, 3020 of 3030 e.

Kuhn+breidt+programma+Sitera%2Dzaaimachines+uit
© Kuhn

Voor het komende verkoopseizoen 2021 kan de Kuhn Sitera-e zaaimachine worden uitgerust met drie verschillende zaai-elementen: schaarkouters (Sitera 3010 e), dubbele schijfkouters (Sitera 3020 e) en de parallellogramgeleide Seedflex zaai-elementen (Sitera 3030 e).

Kuhn brengt een nieuwe mechanische opbouwzaaimachine met elektrische aandrijving op de markt die de volgende voordelen biedt: nauwkeurige zaadaflegging en eenvoudige instelling en bediening via de Kuhn VT30-terminal of de Isobus CCI 800- en CCI 1200-terminals.

Rotorkopeggen

De Kuhn Sitera is compatibel met de rotorkopeggen van Kuhn. Die zijn leverbaar in werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter. Een gepatenteerde snelkoppeling vergemakkelijkt het snel aan- en afkoppelen van de zaaimachine. Voor hogere rijsnelheden (tot 15 kilometer per uur) op lichte grond met plantenresten biedt Kuhn ook de korte combinatie met CD 1020-schijven aan.

Dankzij het roterende Helica-doseersysteem kan een grote verscheidenheid aan zaadsoorten worden gezaaid in gedoseerde hoeveelheden van 1,5 kilo tot 450 kilo per hectare zonder onderdelen te vervangen of te verwijderen. De genoemde modellen zijn vanaf nu leverbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer