Twin-foliebinding beschikbaar voor Kuhn VBP 3100-balenpers

De balenperswikkelcombinatie met variabele kamer uit de Kuhn VBP 3100-serie is nu ook leverbaar met een Twin-foliebindingssysteem.

Twin%2Dfoliebinding+beschikbaar+voor+Kuhn+VBP+3100%2Dbalenpers
© Kuhn

Kuhn heeft het Twin-foliebindingssysteem met twee foliehouders in 2015 geïntroduceerd. Het bedrijf levert deze optie nu ook bij de perswikkelcombinaties met variabele kamer uit de VBP 3100-serie. Ze zijn het komende seizoen al leverbaar.

Het foliebindingssysteem van Kuhn maakt gebruik van twee standaard folierollen van 750 millimeter, waardoor de machine nog beter kan worden ingezet in silagegewassen.


Goedkoper

Door het gebruik van standaardfolie heeft dit systeem een lagere aankoopprijs en kan er volgens Kuhn 70 procent meet voorstrekking worden toegepast dan bij de conventionele brede foliebindsystemen. Bovendien wordt de verwerkingstijd geoptimaliseerd doordat het start- en eindkoord zo kort mogelijk zijn. Kuhn stelt dat er hierdoor tot 37 procent kan worden bespaard op foliebindingskosten.

Voor de productie van ronde kuilvoerbalen heeft foliebinding steeds vaker de voorkeur boven conventionele netbinding. Foliebinding zorgt voor strakkere, compacter gewikkelde balen met een betere bescherming rondom de baal. De extra zuurstofbarrière waarborgt een betere kwaliteit kuilvoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer