Eerste+elektrische+Kuhn%2Dvoermengwagen+officieel+geleverd
Nieuws
© Reesink Agri

Eerste elektrische Kuhn-voermengwagen officieel geleverd

Reesink Agri en Motrac Industries hebben de eerste elektrisch aangedreven voermengwagen officieel geleverd. Het gaat om een Kuhn Profile MoRe E.

Het prototype van de elektrisch aangedreven voermengwagen, de Kuhn Profile 24.2 DL MoRe E, is ontwikkeld door Reesink Agri en Motrac Industries. In samenwerking met fabrikant Kuhn werd deze tijdens AgroTechniek Holland in september 2018 voor het eerst geïntroduceerd.

Ruim twee jaar geleden ontstond bij Motrac Industries het idee voor elektrische aandrijving. 'We zagen de vraag veranderen. Door de alsmaar toenemende aandacht voor het milieu en de steeds strenger wordende wet- en regelgeving op dit gebied, kwam er de laatste jaren steeds meer vraag naar elektrische oplossingen', vertelt Maarten Vinkesteijn, managing director van Motrac Industries.


Assortiment uitgebreid

Intussen zijn we twee jaar verder. Het prototype is uitgebreid getest, heeft de kinderziektes doorstaan. Om beter aan de vraag te voldoen, is het assortiment aandrijfunits uitgebreid met een vermogen van respectievelijk 30, 40, 64 of 80 kWh. Hiermee kan de investering beter worden afgestemd op het benodigde verbruik.

'Dit jaar zijn er al een aantal Kuhn MoRe E voermengwagens in gebruik genomen. Vanwege covid-19 hebben we de 'officiële uitlevering' van de eerste machine helaas moeten uitstellen. Toch, ondanks de coronacrisis, neemt de vraag naar de voermengwagen toe. Dat elektrisch de groenere toekomst is, begint steeds meer voet aan wal te krijgen', zegt directeur Pieter Koeman van Reesink Agri.


Kosten flink stuk lager

Melkveehouder Ramon Hesselink uit Almen is blij met zijn investering. De Kuhn MoRe E helpt Hesselink zijn CO2-uitstoot per liter melk naar beneden te brengen en zijn brandstof- en onderhoudskosten zijn een flink stuk lager. 'Dankzij de JOLA (jonge landbouwers, red.) subsidie en de aantrekkelijke MIA/Vamil-regeling is het nu interessant om te investeren in de Kuhn MoRe E ', stelt Hesselink.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer