Mecklenburg%2DVorpommern+pleit+voor+beperking+bedrijfsgrootte
Nieuws
© Varkens Archief

Mecklenburg-Vorpommern pleit voor beperking bedrijfsgrootte

De Duitse deelstaatregering van Mecklenburg-Vorpommern dringt bij de Bondsregering aan op het beperken van bedrijfsgroottes. Aanleiding is een brand in Alt Tellin waarbij 50.000 varkens omkwamen.

Wanneer er niet wordt ingegrepen in de bedrijfsgroottes, kan dat leiden tot een catastrofaal verlies van dieren, motiveert de deelstaatregering van Mecklenburg-Vorpommern. 'Hoe groter een dierenverblijf, des te groter het aantal dieren waarvoor het risico van brand of een dierziekte geldt', schrijft zij.

Als het aan Mecklenburg-Vorpommern ligt, wordt de beperking van de bedrijfsgrootte concurrentieneutraal doorgevoerd.


Toekomstperspectief

In het schrijven aan de Bondsregering staat dat het gaat om het opzetten van een regionale, duurzame, diervriendelijke en landgebonden veehouderij in Duitsland. De deelstaatregering spreekt van een gemeenschappelijk politiek doel om toekomstperspectief te scheppen voor de veehouderij in Duitsland.

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern refereert aan Afrikaanse varkenspest in het oosten van Duitsland. Daarnaast haalt de deelstaatregering de hervormingsvoorstellen van de commissie-Borchert aan. Die bevatten aanbevelingen voor meer dierenwelzijn in de veehouderij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer