Cema: goede ontwikkeling voor fabrikanten akkerbouwmachines

De overgrote meerderheid van de fabrikanten van apparatuur voor bodembewerking, zaaien, bemesting en gewasbescherming rapporteerde sinds afgelopen voorjaar 'beter dan verwachte' ontwikkelingen voor hun bedrijf.

Cema%3A+goede+ontwikkeling+voor+fabrikanten+akkerbouwmachines
© Grimme

Dat blijkt uit een recent industrieonderzoek, uitgevoerd door Cema, de Europese overkoepelende organisatie voor landbouwmachines, als onderdeel van haar jaarlijkse bijeenkomsten voor akkerbouwproducten.

Gevraagd naar de huidige trends en uitdagingen in de branche, noemden de deelnemers unaniem digitalisering en connectiviteit als kernthema's. Fabrikanten besteden ook steeds meer aandacht aan technologieën zoals mechanische onkruidbestrijding.


Technische oplossingen

Deze ontwikkeling wordt niet alleen gedreven door wettelijke maatregelen op het gebied van plant- en waterbescherming. Ook technisch is er een hele reeks nieuwe oplossingen beschikbaar, zoals het gebruik van camera's of sensoren om de nauwkeurigheid en efficiëntie te vergroten.

Op dit moment zijn 29 bedrijven uit dertien Europese landen lid van de Cema-productgroepen op het gebied van akkerbouw. De belangrijkste focus ligt op de gezamenlijke evaluatie van de markt op basis van hun eigen statistieken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer