Economisch klimaat industrie landbouwmachines groeit

De klimaatindex van de Europese landbouwmachine-industrie blijft sterk groeien. Deze bereikt nu dezelfde hoogte als medio 2019.

Economisch+klimaat+industrie+landbouwmachines+groeit
© Hendrik Begeman

Dit blijkt uit de Business Climate Index van de Europese organisatie van landbouwmachinefabrikanten CEMA. De index op een schaal van -100 tot +100 staat in december op +28. In mei van dit jaar stond de index op ongeveer -70. Sindsdien is de lijn gaan stijgen.

Anders dan tijdens eerdere periodes van opleving, bijvoorbeeld in 2010 of 2017, blijven deze keer de huidige bedrijfsverbeteringen niet achter bij verbeterde toekomstverwachtingen, maar bijna andersom. Volgens de CEMA lijkt het er eerder op dat de industrie de toekomstige verwachtingen nu aanpast aan de huidige verrassende prestaties.


Dalende omzet

Ondertussen beschouwt slechts 14 procent van de deelnemers aan het onderzoek dat hun huidige bedrijfssituatie ongunstig is. Slechts 18 procent verwacht een dalende omzet in de komende zes maanden. Dit blijkt uit cijfers van een online-enquête onder 140 bedrijven uit negen landen.

Met betrekking tot het volledige jaar 2021 voorspellen de vertegenwoordigers van de Europese industrie voor hun bedrijf een omzetstijging van gemiddeld 4 procent. De aanzet voor deze positieve ontwikkeling zal naar verwachting uit West-Europa, Noord-Amerika en Oceanië komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer