Stabiele+marktvooruitzichten+voor+graslandmachines
Nieuws
© Krone

Stabiele marktvooruitzichten voor graslandmachines

Europese fabrikanten verwachten het komend seizoen een min of meer stabiele markt voor graslandmachines. De marktvooruitzichten zijn op het niveau van seizoen 2019-2020.

De Europese overkoepelende vereniging CEMA heeft dat bekendgemaakt. Op dit moment zijn elf bedrijven uit vijf Europese landen lid van de CEMA-productgroep Grasland Equipment.

De Europese markt voor graslandmachines vertoonde in seizoen 2019-2020 een significante daling in verkoopeenheden ten opzichte van het voorgaande seizoen 2018-2019. Het volume lag ook onder seizoen 2017/2018, terwijl er verwachtingen waren voor een evenwichtige markt.


Weersomstandigheden

In sommige regio's hebben de weersomstandigheden een negatieve invloed gehad op het totale aantal eenheden voor de afzonderlijke segmenten opraapwagens, maaiers, harken en schudders.

Ook de onzekerheid over de ontwikkelingen in specifieke markten en de wereldmarkt voor zuivelproducten speelden een rol. Bovendien vermindert de aanhoudende trend naar grotere machines ook de verkochte aantallen machines. Volgens CEMA blijven de markten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland onvoorspelbaar en kan covid-19 zorgen voor onvoorziene verstoringen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer