Supers verkopen nauwelijks luxe Nederlands rundvlees

Luxe Nederlands rundvlees wordt nauwelijks verkocht door grote supermarkten. Uitzonderingen daarbij zijn Boni en Plus. Het luxe rundvlees wordt vooral verkocht via (keur)slagers en de horeca.

Supers+verkopen+nauwelijks+luxe+Nederlands+rundvlees
© Twan Wiermans

Bij de twee grootste supermarktketens, Albert Heijn en Jumbo, ligt er niet tot nauwelijks luxe Nederlands rundvlees in de schappen. Al kreeg Albert Heijn vorig jaar naar eigen zeggen via zeven leveranciers 10 miljoen kilo Nederlands rundvlees aangeleverd (let wel: inclusief melkkoeien), schrijft Food Agribusiness. Daarnaast zijn er buitenlandse concepten, zoals Iers of Zuid-Amerikaans rundvlees.

Volgens Albert Heijn zijn dit wat betreft kwaliteit en houderij onderscheidende concepten en is de voedselveiligheid voor alle concepttypes gelijkaardig geborgd.

Ook Jumbo verkoopt amper luxe Nederlands rundvlees. Het gros komt uit Ierland. 'Nederland is vooral groot met melkvee en er is hier onvoldoende beschikbaar als het gaat om biefstukken of ribeyes van dezelfde kwaliteit als in Ierland', aldus een woordvoerder van Jumbo.


Plus en Boni

Toch zijn er uitzonderingen. Plus haalt 90 procent van het rundvlees uit Nederland. Vorige week lanceerde Plus het Boerentrots-label. Daaronder valt ook het Blonde d'Aquitaine-vlees. Supermarktketen Boni werkt exclusief samen met één Nederlandse Limousin-stierenmester die jaarlijks bijna vierhonderd stieren levert. Dit vlees ligt onder de noemer Boer en slager in het schap van alle 44 filialen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  32° / 17°
  0 %
 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
Meer weer