Kaasleverancier+Albert+Heijn+pakt+draad+op+na+computerhack
Nieuws
© FrieslandCampina

Kaasleverancier Albert Heijn pakt draad op na computerhack

Bakker Logistiek, onder meer kaasleverancier van Albert Heijn, hoopt binnen een paar dagen weer alles te kunnen leveren. Bakker Logistiek werd vorige week gehackt. Dat leidde tot tekorten van met name kaas bij supermarktketen Albert Heijn.

Dat bevestigt directeur Toon Verhoeven na eerdere berichtgeving van De Telegraaf. Volgens Verhoeven ging het om een aanval met gijzelsoftware. Daardoor vielen de automatiseringssystemen uit en moest al het werk opeens met de hand worden gedaan. Inmiddels werkt alles weer. Of er losgeld is betaald, wilde de directeur van Bakker Logistiek niet zeggen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.

De logistiek dienstverlener levert naast kaas veel andere levensmiddelen aan 'alle grote retailers'. Verhoeven kon niet precies zeggen welke klanten op dit moment een tekort hebben aan welke producten.


Tijdelijk uitverkocht

Bakker Logistiek is in gesprek met Albert Heijn over hoe de levering van de kaas weer kan worden hervat. 'Het is aan de beterende hand momenteel', zegt een woordvoerder van Albert Heijn. Maandagmiddag waren veel opties, zoals jonge kaas, nog steeds tijdelijk uitverkocht op de website van de supermarkt. 'Online is het nog wat lastig misschien qua bestellen van bijvoorbeeld roombrie, geraspte kaas of plakken kaas, maar de winkels worden beleverd', aldus Albert Heijn.

Jumbo is ook een klant van Bakker Logistiek. Die supermarktketen houdt ook zelf voorraad aan en kan de meeste artikelen nog leveren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer