Eerste milieucertificering via GreenlinQdata en Control Union een feit

Boomkweker Henk Kwakernaak uit het Zuid-Hollandse Reeuwijk is de eerste sierteeltondernemer die zich via GreenlinQdata certificeerde voor GlobalG.A.P. Dat milieucertificaat kwam tot stand via registratie bij GreenlinQdata en certificering door Control Union.

Eerste+milieucertificering+via+GreenlinQdata+en+Control+Union+een+feit
© Pim Mul

De GlobalG.A.P-milieucertificatie is een alternatief voor bestaande milieucertificering. Siertelers kunnen nu kiezen uit meerdere partijen. Kwakernaak voldoet niet alleen aan de mogelijke aanvoereisen van bloemenveiling Royal FloraHolland. Hij speelt ook in op de eis van een klant voor de afname van bremstruiken, wingerds en haagconiferen.

Lagere kosten en een sneller en simpeler traject om de certificering te krijgen, waren voor de kweker reden om in zee te gaan met GreenlinQdata en Control Union. 'Dat Kwakernaak het certificaat zo snel wilde halen, was wel een uitdaging', stelt directeur Gerard Flinterman van GreenlinQdata.


Registratiemodule

Na aanmelding op de website van GreenlinQdata vulde de teler zijn gegevens digitaal in via een registratiemodule. Kwakernaak vergemakkelijkte de registratie doordat hij afgelopen half jaar goed had geregistreerd. 'Dat is ook een voorwaarde voor certificatie', stelt accountmanager Gerard Blijlleven van Control Union. Dankzij het digitaliseren van de gegevens werd de benodigde audit over de afgelopen zes maanden snel uitgevoerd en de certificatie binnen twee weken afgegeven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  31° / 18°
  0 %
 • Maandag
  30° / 16°
  5 %
 • Dinsdag
  27° / 14°
  10 %
Meer weer