Aantal bloemisten met milieucertificaat stijgt

Het aantal bloemisten met een milieucertificaat is vorig jaar gestegen met 18 procent. Dit meldt de Stichting Milieukeur (SMK). Aan het begin van dit jaar stond de teller op 160 bloemisten.

Aantal+bloemisten+met+milieucertificaat+stijgt
© Vidiphoto

De duurzaamheidsambities van Fleurop, FloraNL, Duurzame Bloemisten Groep en VBW dragen volgens SMK bij aan de stijging.

Bloemisten tonen met het certificaat aan dat zij duurzaam ondernemen en hun assortiment van bloemen en planten ook duurzaam inkopen. Afhankelijk van het aantal punten dat wordt gehaald, krijgt de ondernemer het bronzen, zilveren of gouden certificaat uitgereikt. In 2020 behaalde 68 procent van de gecertificeerde bloemisten het zilveren niveau, 26 procent goud en de overige 6 procent brons.


Fleurop en FloraNL hebben actieve plannen met duurzaamheidscertificering. Alle Fleurop-bloemisten gaan het komende jaar bijvoorbeeld werken volgens de richtlijnen van de Barometer Duurzame Bloemist en laten zich certificeren.

In het afgelopen jaar is de internationale versie van de Barometer Duurzame Bloemist geïntroduceerd. De Sustainable Florist is een vertaling van de Nederlandse criteria en kan in ieder land worden toegepast. SMK verwacht dit jaar de eerste buitenlandse bloemist te certificeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer