Televisieserie+met+boer+Ayoub+over+het+waarmaken+van+zijn+droom
Nieuws
© René Eijsink

Televisieserie met boer Ayoub over het waarmaken van zijn droom

KRO-NCRV gaat een televisieserie maken over Ayoub Louihrani. Deze Amsterdamse boer met Marokkaanse wortels probeert zijn droom waar te maken: een eigen melkveehouderij. De serie, waarvan de titel nog niet bekend is, wordt dit najaar uitgezonden op NPO 3.

De 23-jarige Louihrani wil niets liever dan ooit een eigen boerderij runnen en werkt daarom al sinds zijn veertiende op diverse melkveehouderijen om ervaring op te doen. 'Het mooie van het werk op de boerderij vind ik dat je met dieren werkt en dat je eigen baas bent. Die combinatie en die vrijheid vind je volgens mij bij geen enkel ander beroep', zei hij eerder tegen Nieuwe Oogst.


Louihrani heeft een mbo-opleiding veehouderij afgerond. Louihrani werkt als invalkracht op het melkveebedrijf waar hij twee jaar lang succesvol stage heeft gelopen. Na de coronacrisis hoopt hij in Marokko zijn eigen melkveebedrijf te kunnen beginnen.Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, is geraakt door de motivatie van de Amsterdammer. 'De gedrevenheid en het enthousiasme van Ayoub zijn aanstekelijk. In een tijd waarin boeren het zwaar hebben, is het belangrijk om te laten zien dat deze jonge vent, zonder agrarische achtergrond, niets liever wil dan letterlijk met zijn poten in de klei staan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer