340%2E000+euro+voor+jonge+boeren+in+Flevoland
Nieuws
© studio kastermans

340.000 euro voor jonge boeren in Flevoland

Voor jonge boeren in Flevoland is 340.000 euro POP3-steun beschikbaar. Met het geld kunnen de agrarisch ondernemers hun bedrijf verduurzamen.

De subsidieregeling Jonge Landbouwers is vanaf 7 december 2020 tot en met 12 februari 2021 open. Het subsidiepercentage bedraagt maximaal 30 procent van het investeringsbedrag. Hierbij is de ondergrens gesteld op een bijdrage van 10.000 euro en bedraagt de maximaal toe te kennen bijdrage 20.000 euro per subsidieaanvraag.

Om jonge landbouwers te ondersteunen bij het opstarten van een eigen agrarisch bedrijf, is de landelijke regeling Jonge Landbouwers in het leven geroepen.


Deze regeling is specifiek bedoeld voor jonge agrarisch ondernemers tot en met 40 jaar, die voor het eerst een bedrijf hebben overgenomen of zijn gestart. Het stelt hen in de gelegenheid de agrarische onderneming aan te passen aan de eisen die nu en in de toekomst worden gesteld aan bijvoorbeeld duurzaamheid.

Gedeputeerde Harold Hofstra (ChristenUnie): 'Met deze regeling kunnen we startende Flevolandse agrariërs een steuntje in de rug bieden en ervoor zorgen dat de voor ons zo belangrijke en innovatieve landbouwsector vitaal en ondernemend blijft.'

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer