Tom+ten+Kate+nieuwe+voorzitter+DAJK
Nieuws
© DAJK

Tom ten Kate nieuwe voorzitter DAJK

Melkveehouder Tom ten Kate uit Koekange is woensdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van het Drents Agrarisch Jongeren Kontakt (DAJK). Ten Kate neemt het stokje over van Roy Meijer.

De 22-jarige Ten Kate heeft de afgelopen twee jaar bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van de AJK-afdeling Zuidwesthoek. Hij ziet het als een grote verantwoordelijkheid om zich in te zetten voor de toekomst van de agrarische sector in Drenthe.

'De land- en tuinbouw is momenteel volop in het nieuws en er komen veel uitdagingen op de sector af. Ik vind het belangrijk om in samenwerking met overheden en organisaties, zowel binnen als buiten de landbouw, te werken aan een lange termijn perspectief. Nu zijn we te veel bezig met korte termijn denken en brandjes blussen. Daar is voor jonge boeren geen toekomst op te bouwen.'


Aan de slag met ledenbinding

Ten Kate wil als eerste aan de slag met het versterken van de ledenbinding. 'Het is voor ons als belangenbehartiger belangrijk om te weten wat er leeft bij de leden op het bedrijf en wat hen bezighoudt. Dat vormt voor ons de basis van onze inzet. De komende tijd wil ik dan ook veel met onze leden in gesprek om hen zo goed mogelijk te betrekken bij onze inzet.'Het DAJK is een vereniging met circa 450 leden en vertegenwoordigt alle vormen van land- en tuinbouw. 'Als club met een diverse achterban hebben we oplossingen voor veel maatschappelijke uitdagingen. Daar wil ik me samen met mijn bestuur sterk voor maken. Jonge boeren zijn de voedselmakers van morgen', geeft Ten Kate aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer