Utrecht trekt 400.000 euro uit voor jonge boeren

Voor jonge Utrechtse boeren en tuinders is 400.000 euro beschikbaar om hun bedrijf te verduurzamen. Ondernemers tot en met veertig jaar kunnen hiermee investeren in onder andere klimaatbestendigheid en biodiversiteit, bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak, voorzieningen voor weidegang, duurzame opslag en melkkoeling.

Utrecht+trekt+400%2E000+euro+uit+voor+jonge+boeren
© René Eijsink

De jonge landbouwers kunnen tot een bedrag van 20.000 euro subsidie aanvragen voor maximaal drie investeringen. De subsidie bedraagt 30 procent van de totale investeringskosten. De Jonge Landbouwersregeling is onderdeel van het Plattelandontwikkelingsprogramma.

Landbouwgedeputeerde Hanke Bruins Slot (CDA) geeft aan dat boeren van grote waarde voor de samenleving zijn, onder meer voor de voedselproductie. 'De nieuwste generatie Utrechtse agrariërs zijn de toekomst van de bedrijfstak. Met de subsidie krijgen jonge boeren de kans hun bedrijf weer een stap verder te verduurzamen en voor te bereiden op de toekomst. Dat vindt provincie Utrecht erg belangrijk en daarom stellen wij geld beschikbaar.'


In 2018 en 2019 stelde Utrecht ook geld beschikbaar. In 2018 ontvangen 23 en in 2019 27 jonge boeren een subsidie om hun bedrijfsvoering aan te passen op de toekomst. Zij investeerden vooral in zonnepanelen, koematrassen, emissiearme vloeren en precisiebemesting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer