Jarno+Rietema+nieuwe+voorzitter+GrAJK
Nieuws
© GrAJK

Jarno Rietema nieuwe voorzitter GrAJK

Akkerbouwer Jarno Rietema uit Oudeschip is gekozen tot nieuwe voorzitter van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK). Dat gebeurde woensdagavond tijdens de online algemene ledenvergadering. Hij volgt akkerbouwer Willem Dinkla uit Bellingwolde op die drie jaar de GrAJK-voorman was.

Rietema ziet een heldere koers voor de Groningse agrarische jongeren. 'Eind 2020 hebben we onze visie gedeeld, waarin we verschillende uitdagingen en toekomstperspectieven van de jonge boer uitschrijven. Het is gelukt om inpolderen op de bestuurlijke agenda's te krijgen.'Nu verdienen volgens hem de andere visieonderdelen prioriteit, bijvoorbeeld beloning van emissiearme stallen. 'Jonge boeren en tuinders hebben de toekomst, zij zijn de mensen die over dertig jaar graag nog in Groningen willen ondernemen. In discussies die van invloed zijn op onze perspectieven, moeten wij daarom onze stem laten horen. Dat gaat met dit bestuur zeker lukken.'


Zeven jongeren

Het provinciale bestuur bestaat nu uit zeven jongeren werkzaam in de agrarische sector: melkveehouder Luuk Volker uit Bad Nieuweschans is penningmeester, melkveehouder Robert Winter uit Loppersum is portefeuillehouder stikstof, akkerbouwer Koos Meeuwes uit Uithuizermeeden heeft de portefeuille mijnbouw, akkerbouwer en graanhandelaar.


Thea Buseman uit Scheemda is vicevoorzitter en is provinciaal afgezant bij het NAJK, melkveehouder Paulien van Beesten uit Thesinge is portefeuillehouder acquisitie en marketing en akkerbouwer Evelien Drenth uit Vlagtwedde is algemeen bestuurslid. Loonwerker Jeroen Wolters uit Mensingeweer is regiocoördinator en treedt naast bestuursondersteuner op als projectmanager.

Het GrAJK telt ruim zeshonderd leden in provincie Groningen. Naast belangenbehartiging op meerdere bestuurlijke niveaus binnen de provincie werkt het bestuur als communicatievat naar het landelijk georganiseerde NAJK. Het Groningse bestuur heeft zeven verenigingen onder haar vleugels die zelfstandig opereren: AJK Oldambt, AJK Veenkoloniën, AJK Westerwolde, AJK Westerkwartier, AJK Midden, AJK 't Hogeland en Jonge Agrarische Vrouwen.

Weer

 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer