Boer in Nederland en fellah in Marokko

De 22-jarige Ayoub Louihrani woont in Amsterdam-Oost en heeft een mbo-opleiding veehouderij afgerond. Louihrani werkt als invalkracht op het melkveebedrijf waar hij twee jaar lang succesvol stage heeft gelopen. Na de coronacrisis hoopt hij in Marokko zijn eigen melkveebedrijf te kunnen beginnen.

Louihrani kan zich nu geen ander leven voorstellen dan dat van melkveehouder met een eigen kudde. Maar het begin als mbo-student veehouderij was niet eenvoudig. 'Bij mij in de wijk vroegen ze zich af waar ik mee bezig was en of het wel goed zou komen. Toen ben ik tijdens mijn stage op de boerderij vlogs gaan maken, zodat iedereen kon zien dat ik 's ochtends om 5.30 uur op moest staan om op tijd te kunnen melken.'

Louihrani liep stages op melkveebedrijven in zowel Nederland als Marokko. 'Vooral Marokko zie ik wel zitten voor mijn toekomst. Als je kijkt naar wat je als boer aan belasting moet betalen en dat er een veel ruimere mestwetgeving is, dat klinkt mij als muziek in de oren.'


Eigen baas

Door de huidige coronacrisis heeft Louihrani zijn plannen voor een eigen bedrijf in de ijskast gezet. Tijdens de vakantie van de Amsterdamse melkveehouder waar hij stage liep, neemt de Marokkaanse boer een groot deel van het takenpakket graag over. 'Het mooie van het werk op de boerderij vind ik dat je met dieren werkt en dat je eigen baas bent. Die combinatie en die vrijheid vind je volgens mij bij geen enkel ander beroep.'

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
Meer weer