Varkenshouder moet van Rabobank kleur bekennen

Varkenshouders moeten volgens Rabobank kleur bekennen. Ze moeten de keuze maken voor het produceren voor een specifieke markt of keten die bij hen past. Afzetmarkten zijn aan het verschuiven, maar Nederlandse varkenshouders moeten meerwaarde uit de markt zien te halen.

Varkenshouder+moet+van+Rabobank+kleur+bekennen
© Het Wroetvarken

De afnemende importbehoefte vanuit China leidt tot een andere marktvraag in het middensegment. De afhankelijkheid van de export naar Azië en vooral China is juist in veel landen toegenomen. Daarnaast groeit de vraag in het segment met onderscheidende producteigenschappen. Er ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden. Bovendien spelen digitalisering, transparantie en milieugebruiksruimte een steeds prominentere rol.

Speciaal op dit thema gerichte onderwerpen belicht Rabobank in het webinar 'Meerwaarde haal je uit de markt'. Aan bod komt wat een toekomstbestendige varkenshouderij is en er wordt ingegaan op vraaggestuurde ketens. René Veldman, sectormanager Varkenshouderij, is een van de sprekers tijdens het webinar op 26 april.


Visie en kennis

Diverse ondernemers in de varkensvleesproductieketen delen hun ervaring en geven hun visie en adviezen. Ook wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de varkenshouderij in Duitsland. Jaap de Wit van vleesverwerker Westfort levert een bijdrage. Dat geldt ook voor familie Bruns die met hun zeugenbedrijf deelneemt aan het concept Het Wroetvarken. Net als Maartin van der Velden van Vevar BV die een modern varkensbedrijf met locaties in Nederland en Duitsland runt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer