Veiling Zaltbommel wil flexibele speler zijn op afzetmarkt

Maatwerk bieden, korte lijnen creëren en zorgen voor optimale kwaliteit en service voor de aangesloten telers en leden. Dat is de visie van Veiling Zaltbommel die is uitgewerkt in een meerjarenplan.

Veiling+Zaltbommel+wil+flexibele+speler+zijn+op+afzetmarkt
© VidiPhoto

Voor de toekomst van Veiling Zaltbommel ziet bestuursvoorzitter René Simons mooie kansen. 'Als nichespeler in de markt bieden wij onze klanten flexibiliteit, maatwerk en persoonlijke service. We kunnen snel schakelen, want de lijnen zijn kort. Bovendien hebben we regelmatig persoonlijk contact met kopers en telers. Dat biedt goede mogelijkheden om een geheel op maat gesneden verkooporganisatie voor fruit- en groentetelers te zijn.'

Simons geeft daarmee een toelichting op de koers en de langjarige visie van Veiling Zaltbommel. De veiling heeft daarvoor met behulp van een adviesbureau een meerjarenplan uitgewerkt. Op jaarbasis maken ruim driehonderd telers gebruik van de diensten van de afzetcoöperatie. De verkoop van de aangevoerde producten gaat via de veilingklok, via bemiddeling (al dan niet online) en voor een klein deel via contracten.


Beste prijs voor alle betrokkenen

'Als coöperatie behartigen wij de economische belangen van onze leden en ontzorgen we hen door maximale service te verlenen', stelt Simons. 'Dagelijks bemiddelen we tussen telers en kopers. Daarbij streven we naar de beste kwaliteitsproducten voor de consument en de beste prijs voor alle betrokkenen.'

Telers die ambities hebben om een topproduct te leveren en graag zelf meesturen in hun afzet staan daarin centraal, verzekert de bestuursvoorzitter. 'Veel telers zijn tegenwoordig zelf nauw betrokken bij hun afzetkanalen en hebben een heldere visie op hun markt. Wij bieden hen persoonlijke samenwerking, daadkracht, kennis, kunde en verkoopkanalen. Bij Veiling Zaltbommel staat de continuïteit en onafhankelijkheid van telers voorop.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer