Infinity+Solar+komt+met+nieuwe+zonneboiler+met+vacu%C3%BCmbuizen
Nieuws
© Infinity Solar

Infinity Solar komt met nieuwe zonneboiler met vacuümbuizen

Start-up Infinity Solar introduceert een nieuw type zonneboiler met zonnecollectoren op basis van vacuümbuizen en een leegloopprincipe. Het bedrijf heeft in het Drentse Westerveld de eerste twee projecten opgeleverd.

Het Drentse bedrijf uit Dieverbrug claimt erin te zijn geslaagd een zonneboiler met de hoogst mogelijke efficiëntie te ontwikkelen en zonder gebruik van antivries. In Drenthe is de nieuwe zonnecollector inmiddels toegepast bij een woning en een melkveehouderij.

Het zonnewarmtesysteem voor de woningeigenaar heeft een netto-oppervlakte van 46,5 vierkante meter en een thermisch vermogen van 33,8 kilowatt. De opgevangen warmte wordt gebruikt voor woningverwarming en warm water voor het sanitair.

Het systeem voor de melkveehouderij heeft een netto-oppervlakte van 167,4 vierkante meter en een thermisch vermogen van 121,7 kilowatt. De opgevangen warmte wordt gebruikt voor reiniging van het melksysteem, woningverwarming, warm water voor het sanitair en verwarming van het zwembad.


Speciale coating

Bij de zonnecollector schijnt het zonlicht door een glasheldere buitenbuis op een van speciale coating voorziene binnenbuis. Daar wordt het zonlicht omgezet in warmte die wordt opgenomen door water. Het vacuüm tussen de buitenste en binnenste buis zorgt voor isolatie, met als gevolg minimaal warmteverlies.

Het hete water in de collectoren loopt aan het eind van de dag terug naar het buffervat. Zo wordt het risico op vorstschade vermeden en tegelijkertijd de efficiëntie verhoogd. Bijkomend voordeel is volgens Infinity Solar dat er geen chemische toevoegingen nodig zijn aan het water, zodat het product milieuvriendelijk en betaalbaar is.


Efficiëntie 71 procent

De door het Duitse Fraunhofer ISE geteste Infinity Solar vacuümbuiscollector heeft volgens het bedrijf een efficiëntie van maar liefst 71 procent. Door aan het einde van de dag het hete water terug te laten stromen naar het buffervat waar de warmte wordt verbruikt, wordt een maximale systeemefficiëntie verkregen.

Zakelijke gebruikers en woningeigenaren kunnen voor het zonnewarmtesysteem van Infinity Solar via de verbrede regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie aanvragen. Dat dekt volgens de fabrikant meer dan de helft van de investering. Mede door deze subsidie is de terugverdientijd in veel gevallen minder dan vijf jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer