%27Digitale+registratie+zorgt+voor+transparantie+bloemensector%27
Nieuws
© Vidiphoto

'Digitale registratie zorgt voor transparantie bloemensector'

Het begeleidingsteam duurzaamheid, opgezet door leden van Royal FloraHolland, roept kwekers op om digitaal te gaan registreren.

Volgens de organisatie zorgt digitale registratie voor transparantie in de keten en komt het het imago van de bloemensector ten goede. 'Met alle druk die er nu is op klimaatverandering, schaarste van grondstoffen en stikstofbeleid is het zaak om actie te ondernemen, zodat de sector niet wordt weggezet als boeman', stelt het begeleidingsteam duurzaamheid.

Het registreren van gebruik van water, gas, elektra, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen is al wettelijk verplicht. Onlineregistratie maakt het kwekers gemakkelijker, als ze weten hoe ermee om te gaan, aldus het begeleidingsteam.


Hulp bieden

'Het regieteam duurzaamheid is destijds in het leven geroepen om kwesties rondom het verplicht digitaal registreren en de milieucertificering te bespreken. Met het begeleidingsteam bieden we kwekers hulp bij het registreren en halen we gezamenlijk knelpunten op', zegt Karolien Tesselaar- van Tilburg, lid van het begeleidingsteam duurzaamheid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer