Van productfoto voor klok is 3,5 procent niet goed

Van de partijen die bij Royal FloraHolland in februari voor de klok kwamen, had 3,5 procent geen goede productfoto. Dat meldt de bloemenveiling.

Van+productfoto+voor+klok+is+3%2C5+procent+niet+goed
© FloraHolland

Ook wijkt 5,3 procent van de productinformatie bij klokaanvoer af van de werkelijkheid. Volgens FloraHolland zorgt een relatief kleine groep telers, die slechts 5 procent van alle partijen aanvoert, voor 30 procent van de reclamaties.

In februari waren er bij FloraHolland bijna 1,9 miljoen kloktransacties op de locaties in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Hiervan zijn er 113.000 gecontroleerd op betrouwbare aanvoerinformatie en productfoto. Bij ruim vijfduizend kloktransacties trof de bloemenveiling afwijkingen aan.


4.200 reclamaties

FloraHolland kreeg in de afgelopen maand 4.200 reclamaties binnen. Zo'n 99 procent hiervan was terecht, stelt de veiling. 'Door slim gebruik te maken van historische data krijgen we deze reclamaties steeds scherper in beeld. Hierdoor kunnen we steeds effectiever controleren en reclamaties voorkomen.'

Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto's is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats, aldus een woordvoerder van FloraHolland. 'Dit wordt nog belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Door intensivering van de controles wordt de productinformatie al beter, maar er moet nog veel meer verbeteren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer