Oud-landbouwminister Cees Veerman doet oproep aan nieuw kabinet

Een brede denktank onder leiding van oud-landbouwminister Cees Veerman wil dat een nieuw kabinet inzet op concrete maatregelen en geld om boeren en tuinders te helpen bij de transitie naar een duurzame landbouw.

Onafhankelijk onderzoek en voorlichting, een borgstellingsfonds, stikstoffonds en 'true pricing' moeten boeren en tuinders de komende jaren helpen bij een duurzamere bedrijfsvoering. Ook pleiten zij voor een ministerie van Ruimte, Landbouw en Natuur.

Veerman heeft daarvoor een pamflet opgesteld voor het nieuwe kabinet. De oud-minister deed dat samen met 29 organisaties en bedrijven, waaronder Rabobank, Cosun, FrieslandCampina, boeren, Natuurmonumenten, wetenschappers, ontwerpers en bestuurders. De opstellers willen dat jaarlijks 1,5 tot 2 miljard euro wordt vrijgemaakt voor de landbouwtransitie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer