Veerman+leidt+consultatie+veenweide+Noord%2DHolland
Nieuws
© Dirk Hol

Veerman leidt consultatie veenweide Noord-Holland

Oud-landbouwminister Cees Veerman gaat voor provincie Noord-Holland een consultatieronde begeleiden over de aanpak van de bodemdaling in de veenweidegebieden.

Tijdens de consultatie gaat provincie Noord-Holland met boeren, belangenorganisaties, gemeenten en waterschappen in gesprek. Dat doet de provincie om te horen wat hun wensen, inbreng en randvoorwaarden zijn om de bodemdaling in veenweidegebieden af te remmen, te stoppen en zo mogelijk te herstellen.


LTO Noord heeft voorafgaand aan de benoeming bij de provincie laten weten vertrouwen te hebben in Veerman als onafhankelijk persoon om het proces te begeleiden. Provinciale Staten van Noord-Holland hebben eind 2018 richtinggevende uitspraken gedaan over een op te stellen programma bodemdaling dat in 2020 moet starten. Een van de uitspraken was om alle partners zorgvuldig te betrekken.

Bodemdaling

De provincie wil de bodemdaling en de CO2-uitstoot terugdringen door gebiedsgericht en samen met de partners de bodemdaling in veenweidegebieden aan te pakken. Dat is complex en vraagt innovaties en onderzoek en medewerking van veel partijen, stellen de Provinciale Staten. De consultatieronde moet voor de zomer 2019 zijn afgerond.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer