Bloementelers+willen+onderzoek+naar+veilingdirectie+FloraHolland
Nieuws
© FloraHolland

Bloementelers willen onderzoek naar veilingdirectie FloraHolland

Op dringend verzoek van ruim vijfhonderd bloementelers heeft de ledenraad van Royal FloraHolland vrijdag een 'noodrempetitie' in behandeling genomen. Hierin vragen de telers om een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van de veilingdirectie.

Aanleiding hiervoor is de snelle verplichte invoering van het digitaal handelssysteem Floriday, de verplichte milieucertificering voor kwekers en andere nieuwe diensten die de veiling ontwikkelt. Ruim achthonderd coöperatieleden hebben vorige maand in een enquête hun onvrede geuit over de koers van het bedrijf. Dit staat te lezen in een artikel van Het Financieele Dagblad.

Nu honderden leden aan de noodrem hebben getrokken, is het de beurt aan de ledenraad. Volgens Rémi van Adrichem van RM Plants, woordvoerder van de initiatiefnemers van de petitie, wilde de ledenraad het verzoek in eerste instantie opzijschuiven. Toch lijkt de ledenraad nu het nut van de petitie in te zien. 'We willen weten of de directie nog goed functioneert', meldt Van Adrichem. Mocht dat niet zo zijn, dan zouden bestuursleden mogelijk moeten vertrekken, verwacht hij.


Naast het verzoek voor een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van de veilingdirectie wordt ook gevraagd naar een externe audit op het digitale platform en de verplichte milieucertificering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer