ACM+wil+meer+onderzoek+naar+overnames+FloraHolland
Nieuws
© Dirk Hol

ACM wil meer onderzoek naar overnames FloraHolland

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt dat aanvullend onderzoek nodig is naar de overname van drie transportbedrijven door afzetorganisatie Royal FloraHolland.

FloraHolland wil drie transporteurs van bloemen en planten overnemen. Het gaat om de bedrijven De Winter, Van Marrewijk (Wematrans) en Van Zaal. De gezamenlijke activiteiten worden ondergebracht in het nieuwe bedrijf Floriway. Het aanvullend onderzoek is nodig, omdat ACM mogelijke problemen voor de concurrentie bij het vervoer van bloemen en planten niet kan uitsluiten.

Het is een normale procedure dat ACM bij de aanvraag van een vergunning voor een overname de gevolgen daarvan in beeld brengt. De autoriteit zal de markt voor het vervoer van bloemen en planten onderzoeken en de positie van de nieuwe combinatie daarop bepalen. Ook doet ACM onderzoek naar de concurrentiepositie van FloraHolland op de markt voor sierteeltproducten.


Negatieve gevolgen

Als de positie van FloraHolland volgens ACM te dominant blijkt dan zou dit kunnen resulteren in het bevoordelen van Floriway ten opzichte van concurrerende vervoerders in dezelfde branche. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de prijs, kwaliteit en innovatie van het vervoer van bloemen en planten, suggereert de autoriteit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer