Internetconsultatie Regeling geurhinder en veehouderij

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van de Regeling geurhinder en veehouderij. Daarmee wil het ministerie het rekenmodel V-Stacks vergunning actualiseren, zodat de geuremissie op geurgevoelige objecten beter kan worden berekend. Er is een internetconsultatie gestart die nog loopt tot 20 april.

Internetconsultatie+Regeling+geurhinder+en+veehouderij
© Twan Wiermans

In het nieuwe rekenmodel V-Stacks zijn de gegevens over meteorologie en ruwheid geactualiseerd. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd voor het gebruikersgemak. Verder wordt met aanpassing van de invoerinstructie meer recht gedaan aan het toepassingsbereik en de werking van het model voor situaties waarbij sprake is van technische voorzieningen zoals luchtwassers met grote uitstroomopeningen.

Voor veehouderijen kan de aanpassing tot gevolg hebben dat er meer of minder uitbreidingsruimte ontstaat. Er is in overgangsrecht voorzien. Veehouderijen die onder het overgangsrecht vallen, mogen tot 1 januari 2022 met toepassing van het nu nog geldende rekenmodel een vergunning aanvragen.

De internetconsultatie Regeling geurhinder en veehouderij is hier te vinden. Het concept van de Wijziging Regeling geurhinder en veehouderij is ook op de website voor de Internetconsultatie te vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer