Dantumadiel versoepelt geurverordening

Om boeren die willen uitbreiden tegemoet te komen, wil gemeente Dantumadiel de afstandnormen in de geurverordening versoepelen.

Dantumadiel+versoepelt+geurverordening
© Twan Wiermans

Als de gemeenteraad daar mee instemt, wordt de minimale afstand tot bebouwing in het buitengebied teruggebracht van 50 naar 25 meter en in gebouwd gebied van 100 naar 50 meter.

Procedure

Aanleiding is een procedure die omwonenden hadden aangespannen tegen de bouwplannen van een agrariër van Veenwouderwal voor een nieuwe stal. De rechter bepaalde dat de woningen daar omheen (op een afstand van 60 meter) niet in het buitengebied stonden maar in bebouwd gebied. Gevolg was dat de vergunningaanvraag werd geschrapt. De boer gaat nog in beroep.

Om toch nog bedrijfsontwikkeling mogelijk te houden en andere boerenbedrijven niet nodeloos in de problemen te brengen, past de gemeente de verordening nu aan. Die wordt binnenkort in de gemeenteraad besproken. LTO Noord is positief over de oplossing die Dantumadiel nu kiest. Wel moet nog blijken of in de politieke behandeling de juiste keuzes worden gemaakt, stelt de organisatie vast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer