Afrikaanse varkenspest houdt sector in greep

De Afrikaanse varkenspest blijft de varkenssector in zijn greep houden, zeker nu de ziekte zich in de winter verder heeft verspreid. En de vraag vanuit China daalt. Dat meldt Rabobank in de 'Global update' van maart 2021.

Afrikaanse+varkenspest+houdt+sector+in+greep
© Pixabay

Volgens de bank blijft de besmettelijke dierziekte een enorme invloed hebben op het aantal varkens in China. Hierdoor is het lastig om een beeld te krijgen van vraag en aanbod in dat land. Dit geeft ook veel onzekerheid over de prijsvorming. In 2020 leidde de vraag naar varkensvlees en andere vleessoorten vanuit China tot een vraaggestuurde markt in de wereld van de dierlijke eiwitten.

De Rabobank signaleert dat de Chinese import van varkensvlees in 2021 daalt. Andere landen proberen dit vlees toch richting dat land af te zetten. Maar de prijs is daarbij bepalend.


Daarbij is blijft de Afrikaanse varkenspest zich verspreiden in Duitsland. Hoewel hier grote stappen worden gemaakt om de verspreiding te voorkomen, is het virus zeker nog niet in de kiem gesmoord. De situatie in Duitsland heeft ook effect op andere delen van Europa, omdat China de grenzen voor het Duitse varkensvlees heeft gesloten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer