Vion met 11 cent naar 1,55 euro per kilo

De Vion-vleesvarkensnotering voor week 10 is vastgesteld op 1,55 euro per kilo geslacht gewicht. Een plus van 0,11 euro ten opzichte van vorige week, toen er al 0,07 euro per kilo bij kwam.

Vion+met+11+cent+naar+1%2C55+euro+per+kilo
© Vion

De vleesvarkensnoteringen in de omliggende landen laten een sterk opwaartse beweging zien, geeft Vion aan. Dit is het gevolg van een krap aanbod aan vleesvarkens in Duitsland en een aantrekkende vraag in Europa. De Duitse Vereinigungs-prijs pluste daardoor in twee weken tijd met 0,19 euro. En de DCA-notering ging in twee weken met 0,17 euro omhoog.De Afrikaanse varkenspest lijkt in Duitsland nog lang niet onder controle. Toch zien de oosterburen kans om op de wereldmarkt te verkopen. Vorige week maakte het Duitse ministerie van Landbouw bekend dat met Vietnam overeenstemming is bereikt over de export van vers varkensvlees. Datzelfde geldt voor export naar Brazilië, Argentinië, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.


• Bekijk de marktprijzen van biggen en vleesvarkens

De stemming op de varkensmarkt is positief. Maar Vion geeft aan dat de vleesafzetprijzen op dit moment de sterke prijsstijgingen niet kunnen volgen. De prijzen van deelstukken stijgen weliswaar ook, maar verhoudingsgewijs niet in dezelfde mate als de vleesvarkensnotering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 16°
  0 %
 • Zondag
  30° / 16°
  0 %
 • Maandag
  29° / 15°
  5 %
Meer weer