Flevolandse+boeren+spreken+zich+uit+over+stikstofaanpak
Nieuws
© Han Reindsen

Flevolandse boeren spreken zich uit over stikstofaanpak

Wat kan een boer in Flevoland doen om de stikstofuitstoot van het bedrijf te verminderen? Ruim 190 Flevolandse agrarisch ondernemers hebben in februari hun ideeën hierover gegeven in een enquête van provincie Flevoland.

Het merendeel van de respondenten is gevestigd in de Noordoostpolder en Dronten. De meeste reacties zijn van akkerbouwers, gevolgd door rundveehouders, meldt provincie Flevoland op basis van de eerste inventarisatie. De reacties worden verder verwerkt om zo in kaart te brengen welke maatregelen het meest worden genoemd als kansrijk en toepasbaar. De provincie wil zolang dat nog niet is afgerond, niet ingaan op de details.

'We kijken naar de motivatie van agrariërs om voor een bepaalde maatregel te kiezen, maar ook naar de nadelen die zij hierbij zien', zegt een woordvoerder van de provincie. Op basis van de reacties en gesprekken met de sector kijkt de provincie of een of meerdere maatregelen kunnen worden opgenomen in een subsidieregeling of een ander stimuleringsproject.


Goed luisteren

Gedeputeerde Harold Hofstra (ChristenUnie): 'Ik ben blij met de hoge respons op deze enquête. Het is en blijft belangrijk om goed met elkaar in gesprek te blijven en goed te luisteren naar wat er speelt. Ik kijk ernaar uit om de resultaten van de enquête met de sector te bespreken.'

Tijdens een virtuele informatiebijeenkomst op donderdag 25 maart wordt nader op de details ingegaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer