Kijk hier plattelandsdebat Nieuwe Oogst terug

Acht kandidaat-Kamerleden voerden donderdagavond een messcherp debat op het boerenerf. Dit plattelandsdebat van Nieuwe Oogst werd geleid door Roelof Hemmen.

De kandidaat-Kamerleden kregen bij het plattelandsdebat een podium, zonder de boerenrealiteit uit het oog te verliezen. Na elk debat over een stelling vond daarom een korte reflectie vanuit de stal plaats. Dat gebeurde onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo met bestuurders van LTO Nederland en NAJK.


Trending op Twitter

Het plattelandsdebat is op YouTube door ruim vijfduizend mensen bekeken. Ook de hashtag #hetplattelandkiest stond gedurende de liveregistratie op plek 30 in de top 100 Nederlandse trending topics op Twitter. Kijkers konden online reageren op de stellingen en debatten met de hashtag #hetplattelandkiest. Het plattelandsdebat begon om 20 uur en was te volgen via nieuweoogst.nl/live en de socials van Nieuwe Oogst.

Bij het plattelandsdebat, dat werd gehouden op een boerderij, waren onderstaande kandidaat-Kamerleden aanwezig:

• SGP – Roelof Bisschop
• VVD – Jan Klink
• BBB – Femke Wiersma
• CDA – Cees de Jong
• CU - Hermen Vreugdenhil
• D66 – Tjeerd de Groot
• GroenLinks – Laura Bromet
• JA21 – Jan Cees Vogelaar

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
Meer weer