Voucherregeling+voor+innovaties+tegen+voedselverspilling
Nieuws
© Dirk Hol

Voucherregeling voor innovaties tegen voedselverspilling

Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruikmaken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling.

De regeling stimuleert bedrijven om voedselverspilling te voorkomen en reststromen optimaal te verwaarden. Deelnemende bedrijven kunnen bijvoorbeeld experts inschakelen, een businesscase ontwikkelen of een innovatie opschalen naar productieniveau.

De voucher vergoedt de helft van de kosten van het project, de andere helft draagt het bedrijf zelf bij. De waarde van de voucher ligt tussen de 5.000 euro en 17.500 euro.


De regeling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en Rabobank en wordt ondersteund door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling, gevestigd in de Brabantse gemeente Meierijstad, brengt alle belangrijke initiatieven, expertise en krachten tegen voedselverspilling in Nederland samen om deze te versnellen. Hierin werken bedrijven uit de hele keten, overheid, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen aan een gezamenlijke agenda met als concrete doelstelling om jaarlijks 1 miljard kilo extra aan voedsel binnen de voedselketen te behouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer