Boerenoverschotten+voortaan+op+anti%2Dverspillingsapp
Nieuws
© Too good to go

Boerenoverschotten voortaan op anti-verspillingsapp

Anti-verspillingsapp Too good to go is nu ook opengesteld voor boeren en tuinders. Op het platform worden overschotten van etenswaren te koop aangeboden.

Too Good To Go is met ruim 22 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten.

Kwekers, telers en boeren die leveren aan horeca, groothandel, evenementen of pretparken staan voor een uitdaging. Door de coronacrisis is de vraag erg onvoorspelbaar en ontstaan er vaak overschotten.

Too Good To Go opent daarom nu voor het eerst het platform ook voor boeren, geeft country director Joost Rietveld aan. 'We merken dat steeds meer boeren contact met ons opnemen voor advies. Ze zien hun overschotten toenemen en willen de producten voor geen goud verloren laten gaan.'

Door de coronacrisis is de vraag erg onvoorspelbaar en ontstaan er vaak overschotten


Animo peilen

Door eerst kleinschalig een aantal boeren, telers en kwekers aan te sluiten op de app heeft Too Good To Go feedback vanuit de community verzameld. 'Je wil natuurlijk wel dat er animo voor is,' vervolgt Rietveld.

De eerste reacties op deze pilot waren positief. 'We zagen dat consumenten enthousiast zijn over de Magic Boxen die aangeboden werden. Daarom kunnen we nu met een gerust hart alle boeren de mogelijkheid geven hun overschotten aan te bieden via de app.'


'Koop Onze Oogst'

Oesterzwamkwekers John Verbruggen uit Erp en Mariëlle van Lieshout uit Liessel behoren tot de eerste agrarische ondernemers die hun producten via Too Good To Go aanbieden. Net als Irene van Leeuwen van Landbouwbedrijf de Schipper die in Wemeldinge en Colijnsplaat aardappelen verkoopt via de app. Zij kwamen via de Facebookactie 'Koop Onze Oogst' van ZLTO, LLTB en LTO-Noord in contact met de anti-verspillingsapp.

Marjon Krol, ZLTO projectleider van Koop Onze Oogst, ziet potentie in het voor boeren nieuwe afzetkanaal. 'We denken dat Too Good To Go voor meer boeren en tuinders een uitkomst kan zijn. Voor sommigen is het een interessant nieuw afzetkanaal; voor anderen is het vooral fijn dat ze minder producten hoeven weg te gooien die ze door de coronacrisis niet kunnen verkopen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer