De+Valk+Wekerom+sluit+zich+aan+bij+VoederWaarde%2Enl
Nieuws
© De Valk Wekerom

De Valk Wekerom sluit zich aan bij VoederWaarde.nl

Coöperatie De Valk Wekerom heeft zich aangesloten bij VoederWaarde.nl. Dat is een keurmerk in Nederland dat de voederwaarde bij de deelnemende mengvoerbedrijven borgt en dit aantoonbaar maakt door onafhankelijk toezicht.

Transparantie van receptuur en voederwaarde heeft daarbij duidelijk toegevoegde waarde, zo vinden veehouders. Dat blijkt ook uit de resultaten van de Voermonitor 2020: veehouders zien transparantie en een eerlijke voersamenstelling als een belangrijke basisvoorwaarde. De veehouders zijn via hun brancheorganisaties LTO, NMV, POV en NVP vertegenwoordigd in het bestuur van VoederWaarde.nl.

De drie belangrijkste doelen van VoederWaarde.nl zijn volledige openheid over grondstofsamenstelling voor afnemers, eenduidige berekening van de voederwaarde met behulp van een internationaal erkend en onafhankelijk voederwaardesysteem en garanties op de voederwaarde door het uitvoeren van controles. VoederWaarde.nl is het enige keurmerk dat controleert of hetgeen wat op het label staat, klopt met de werkelijkheid.


Naast ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei, CAVV 'Zuid-Oost Salland', CLV 'De Samenwerking', Coppens Diervoeding, Vitelia Voeders en Voergroep Zuid, is nu ook Coöperatie De Valk Wekerom aangesloten.

'Door deel te nemen aan VoederWaarde.nl zeggen wij niet alleen dat we transparantie en eerlijkheid over samenstellingen belangrijk vinden, we kunnen het ook aantonen', zegt directeur Michael Mackaay van Coöperatie De Valk Wekerom.

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer