Onlinesupermarkt+Crisp+haalt+30+miljoen+euro+op
Nieuws
© Crisp

Onlinesupermarkt Crisp haalt 30 miljoen euro op

Onlinesupermarkt Crisp heeft in een nieuwe financieringsronde 30 miljoen euro opgehaald. Dit geld is afkomstig van diverse internationale investeringsmaatschappijen, zoals Target Global en Keen Venture Partners. Verder participeren Nederlandse ondernemers, zoals oprichters van Just Eat Takeaway en Adyen, en de bestaande aandeelhouders als Opportunity Partners.

De kapitaalinjectie wordt vooral gestoken in duurzame voortzetting van de huidige aanpak: de uitbreiding van het volledig elektrische wagenpark, een forse toename van het assortiment en digitalisatie van de gehele logistieke keten.

'Groei betekent voor ons in alle opzichten het neerzetten van een gezond bedrijf', zegt CEO Tom Peeters van Crisp. 'Gezond in termen van ons aanbod dat vers en in het seizoen eten vooropstelt. Maar ook als verantwoordelijke organisatie en de plek die we innemen in de samenleving. Onze dromen zijn groots als het gaat over het ontwikkelen van slimme en duurzame technologie. En onze houding is simpel: we doen het gewoon, met een groeiend team, maar nog steeds overzichtelijk wat betreft grootte.'


650 boeren, kwekers en makers

Crisp is minder dan drie jaar geleden opgericht. Het assortiment bestaat uit producten afkomstig van meer dan 650 boeren, kwekers en makers. In 2020 groeide Crisp ruim zeven keer in omzet. Het merk richt zich op verkorting van de keten en technische oplossingen voor logistieke uitdagingen.

Inmiddels heeft Crisp meer dan vijfhonderd werknemers in dienst en draagt daarmee bij aan de werkgelegenheid in de regio Amsterdam en bij toeleveranciers in de rest van het land. Meer dan 85 procent van de omzet komt van terugkerende klanten en sinds een jaar is het bedrijf blijvend winstgevend per bestelling. Daarmee kunnen klanten én makers, telers en kwekers nu al uitzien naar een langdurige band.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer