Producent+vleesvervanger+Vivera+in+de+etalage
Nieuws
© Dirk Hol

Producent vleesvervanger Vivera in de etalage

Vivera, de producent van vleesvervangers uit het Overijsselse Holten, staat in de etalage. Volgens bronnen in het FD moet de verkoop 'honderden miljoenen euro's' opbrengen.

De zakenkrant meldt niet welke partijen naar de hand van Vivera dingen. Wel zou het gaan om andere producenten van voedingsmiddelen. Het bedrijf is de grootste producent van vleesvervangers in Nederland. Vivera stapte in 1990 in de markt van vleesvervangers. Twee jaar geleden legde het bedrijf de focus volledig op deze snel groeiende categorie. Toen werden de vleesactiviteiten afgestoten.


Vivera verkoopt vijftig verschillende alternatieven voor vlees. De producten liggen in bijna dertigduizend supermarkten door heel Europa. In 2020 draaide het bedrijf een omzet van 85 miljoen euro, die het in de komende vier jaar wil verdubbelen. Voor de komende jaren staan miljoeneninvesteringen gepland om de productie te verhogen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer