Injectie+van+55+miljoen+euro+voor+kweekvleesburger
Nieuws
© Mosa Meat

Injectie van 55 miljoen euro voor kweekvleesburger

Mosa Meat heeft als ontwikkelaar van kweekvlees een kapitaalinjectie van 55 miljoen euro gekregen van het investeringsfonds Blue Horizon Ventures uit Luxemburg. Dit geld wordt gebruikt om de huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht verder te ontwikkelen tot een volwaardige productielijn.

De investering moet leiden tot de introductie van de kweekvleesburger. Mosa Meat heeft nog geen datum gepubliceerd wanneer deze marktintroductie plaatsvindt. Het bedrijf werkt met de wetgevende instanties samen om de veiligheid van kweekrundvlees aan te tonen en goedkeuring te krijgen voor het op de markt brengen van het product.


Mosa Meat is de start-up die 2013 de geweekte rundvleeshamburger introduceerde. Die burger had een kostprijs van een kwart miljoen euro. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een flinke reductie in de kostprijs gemaakt, omdat het dure foetaal runderserum niet langer nodig is voor het productieproces. Bij het bedrijf werken nu vijftig wetenschappers en ingenieurs. Dat aantal wordt met de recente financiering uitgebreid.


Wereldwijd fonds

Blue Horizon Ventures is een van de voedseltechnologiefonds die wereldwijd start-ups financieel ondersteund op weg naar grootschalige productie. In hun portfolio zitten onder meer producenten van vlees- en kaasvervangers. Het fonds denkt dat Mosa Meat een sterke positie heeft om voorop te lopen in de opschaling van kweekvlees. Investeerders in het fonds zijn onder meer M. Ventures, Bell Food Group, Nutreco en Lowercarbon Capital.


Bestuursvoorzitter Maarten Bosch van Mosa Meat is blij met de kapitaalinjectie. 'We zijn erg verheugd om onze nieuwe partners te verwelkomen. Met hun steun hebben we de mogelijkheid om de volgende concrete stappen te zetten om de productie op te schalen, vooruitgang te boeken naar een schonere, vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken en uiteindelijk de veerkracht, duurzaamheid en veiligheid van ons te vergroten wereldwijd voedselsysteem.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer