Kamervragen+CDA+over+coronaboete+Albert+Heijn
Nieuws
© Dirk Hol

Kamervragen CDA over coronaboete Albert Heijn

Kamerlid Jaco Geurts (CDA) heeft Kamervragen gesteld over de coronaboete die Albert Heijn wil opnemen in de leveringsvoorwaarden.

Het FD schreef dinsdag over de 'coronaboete' na inzage in de nieuwe leveringsvoorwaarden van Albert Heijn. De supermarktketen sluit daarin epidemieën en pandemieën uit als overmachtssituatie. Ook zouden overheidsmaatregelen zoals een avondklok niet als excuus mogen dienen voor het in gebreke blijven van leveranciers.

Geurts wil van landbouwminister Carola Schouten weten of de nieuwe voorwaarden van de supermarktketen botsen met de wet tegen oneerlijke handelspraktijken die de Tweede Kamer twee weken geleden heeft aangenomen. Ook vraagt het CDA-Kamerlid wat het advies is van de minister aan leveranciers die met de nieuwe coronabepaling worden geconfronteerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer