AH neemt 'coronaboete' op in voorwaarden

Albert Heijn (AH) legt leveranciers een boete op als zij door corona minder goederen leveren dan de supermarktketen heeft besteld. AH schrijft in een toelichting dat er wel rekening wordt gehouden met bijzondere omstandigheden en overmachtssituaties.

AH+neemt+%27coronaboete%27+op+in+voorwaarden
© Thierry Schut

Het FD schrijft dinsdag over de 'coronaboete'. De zakenkrant heeft inzage gehad in de nieuwe leveringsvoorwaarden van AH. De supermarktketen sluit daarin epidemieën en pandemieën uit als overmachtssituatie. Ook zouden overheidsmaatregelen zoals een avondklok niet als excuus mogen dienen.

AH kan al een boete opleggen als een leverancier 98 procent of minder van de bestelde hoeveelheid levert. Of als 1 procent van de producten niet leverbaar is. De boete kan volgens het FD oplopen tot 80 procent van de waarde van de order.


De supermarktketen publiceerde dinsdag een schriftelijke toelichting op de kwestie. Daarin staat dat AH met een aantal leveranciers in onderhandeling is over nieuwe jaarlijkse contractuele afspraken.

'Garanties stellen aan leveringen is normaal. Niet alleen bij AH, maar in de hele branche. Alle voorwaarden stellen we in goed onderling overleg vast. Deze kunnen dan ook verschillen per leverancier. Gezien de bijzondere omstandigheden in het afgelopen jaar is AH juist heel soepel omgegaan met alle leveringsvoorwaarden. Ook in de toekomst zullen we dat blijven doen in bijzondere omstandigheden en bij overmachtssituaties', zo staat in de toelichting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer