Illegale+anjers+uit+Ecuador+bij+luchthaven+Schiphol
Nieuws
© Pixabay.com

Illegale anjers uit Ecuador bij luchthaven Schiphol

Op verzoek van veredelaar HilverdaFlorist zijn op de luchthaven Schiphol op 2 maart door de douane meerdere dozen snijanjers tegen gehouden.

Er waren verdenkingen dat er verschillende rassen bij de zendingen zaten die zonder toestemming vermeerderd waren. De vermoedens bleken te kloppen. Daarna zijn de anjers in beslag genomen en vernietigd.

De anjers waren bestemd voor Internationale Vrouwendag op 8 maart. De bloemen kwamen voornamelijk van telers uit het teeltgebied in de omgeving van de stad Latacunga, 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito.

Veredelingskosten

Veredelaars, zoals HilverdaFlorist, besteden miljoenen euro's per jaar om rassen te verbeteren. Door royalty's worden deze veredelingskosten betaald . HilverdaFlorist accepteert niet dat bedrijven zonder toestemming hun rassen vermeerderen. Dit alles ook ter bescherming van de legale telers.

Om toekomstige import van dergelijke illegale snijbloemen naar de EU te voorkomen, wordt de markt scherp in de gaten gehouden en gaan dit soort acties vaker voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
 • Donderdag
  7° / 4°
  40 %
Meer weer