Veehouders+voeren+pilot+uit+met+Fries+wolvenhek
Nieuws
© Pixabay

Veehouders voeren pilot uit met Fries wolvenhek

Stichting Wolvenhek Fryslân gaat aan de slag met een pilot voor het wolvenhek rond het weidegebied in Friesland.

De veehouders, die zich hebben verenigd in de stichting, voeren de proef uit met de opbrengsten van de crowdfundingsactie voor een hek om het vee te beschermen tegen de wolf. Tot nu toe is 30.000 euro opgehaald voor een wolvenhek.

Het voorbeeldhek wordt enkele kilometers lang. In de pilot nemen de initiatiefnemers ook een aantal overgangen bij wegen en fietspaden op, om te zien welke oplossingen haalbaar zijn. Waar het hek komt te staan, is nog niet bekend.


Volgens Jehan Bouma van Stichting Wolvenhek Fryslân is de proef een belangrijke eerste stap. 'We hopen dat het ertoe bijdraagt dat burgers, veehouders en de verschillende overheden deze oplossingsgericht benadering waarderen.'

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer