If Fryske Gea: 'Wildcamera legt wolf in de Alde Feanen vast'

Een wildcamera van natuurorganisatie It Fryske Gea heeft in de nacht van dinsdag op woensdag met grote waarschijnlijkheid een wolf geregistreerd bij nationaal park de Alde Feanen in Earnewâld. De organisatie heeft pachters met schapen in het gebied op de hoogte gebracht.

If+Fryske+Gea%3A+%27Wildcamera+legt+wolf+in+de+Alde+Feanen+vast%27
© Pixabay

De camera waarmee de beelden zijn gemaakt, was afgelopen maandag net opgehangen en zat zelfs nog in een testfase, geeft directeur Henk de Vries van it Fryske Gea aan. ‘Het ging zo snel, dat we eerst twijfelden of het niet gewoon een hond was. Om het zeker te weten, heeft de Zoogdierenvereniging de beelden woensdag bekeken. Die bevestigde ons vermoeden.'Het dier was in de nacht van dinsdag op woensdag bij Alde Feanen in midden-Friesland, maar kan per etmaal grote afstanden afleggen, stelt De Vries. De organisatie heeft zelf ook een schaapskudde. 'Voor de veiligheid van onze schapen moeten wij een oplossing vinden. Wij denken daarbij aan kooien in het land voor de overnachting van de schapen. Op dit moment zijn de schapen veilig.'


It Fryske Gea heeft officieel melding gedaan van een wolf bij de provincie Fryslân. Om helemaal zeker te zijn dat het een wolf is, is bewijs door middel van DNA-materiaal nodig. Daarom zal er gezocht worden naar uitwerpselen van het dier.

De natuurorganisatie bracht het nieuws naar buiten op de dag dat Friese schapenhouders een crowdfundingsactie begonnen voor een wolfwerend hek rond Friesland. It Fryske Gea laat weten dat de wolf welkom is in Friesland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer