Wolf uit Nederland bijt Belgische koe dood

De wolf die enkele weken geleden in de buurt van het Brabantse Den Bosch huis hield, laat nu zijn sporen achter in de buurt van Antwerpen. Hier waren inmiddels twee schapen en een koe slachtoffer.

Wolf+uit+Nederland+bijt+Belgische+koe+dood
© Pixabay

Volgens het Vlaamse Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) gaat het om de wolf die onder meer eerder in Culemborg zich vergreep aan de lokale schapenpopulatie. Verschillende media melden dat de wolf ook in de buurt van Den Bosch is gesignaleerd, waar tientallen schapen en een veulen zijn gedood. Deze wolf is een jaarling van de roedel van Herzlake bij het Duitse Meppen in Nedersaksen.


De koe, die woensdag dood werd gevonden, was al verzwakt door kalfsziekte. Hierdoor was het ook een gemakkelijke prooi voor de wolf. Het INBO benadrukt dat een wolvenaanval op een koe uiterst zeldzaam is. Volgens dit onderzoeksbureau is het daarom niet nodig om het melkvee op te stallen.


Verder trekken

Onderzoekers melden verder dat de omgeving van Antwerpen onvoldoende mogelijkheden biedt voor de wolf om zich daar permanent te huisvesten. Ze verwachten dan ook dat het dier verder zal trekken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer