Provinciebestuur staat achter zonnepark van boeren Schiphol

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland willen ruimte bieden voor een zonnepark ten zuidoosten van Zwanenburg bij Schiphol. Het zonnepark 'De Groene Energie Corridor' is een lokaal initiatief van een aantal boeren in overleg met gemeente Haarlemmermeer. Het gaat om ongeveer 100 hectare, verdeeld over vier percelen.

Provinciebestuur+staat+achter+zonnepark+van+boeren+Schiphol
© Dirk Hol

Volgens het Noord-Hollandse provinciebestuur past het zonnepark binnen de Regionale Energiestrategie Noord-Holland Zuid en sluit aan bij de ambities die zijn afgesproken in het coalitieakkoord.

'Het zonnepark levert bij oplevering een mooie bijdrage aan de doelen die wij hebben gesteld in de Regionale Energiestrategie Noord-Holland Zuid. We houden zoveel mogelijk rekening met leefbaarheid, natuur en landschappelijke kwaliteiten en dit plan voldoet daar helemaal aan', stelt gedeputeerde Edward Stigter van Klimaat en Energie (GroenLinks).


Vergunningaanvraag gemeente

De initiatiefnemers achter 'De Groene Energie Corridor' hebben een vergunningaanvraag ingediend bij gemeente Haarlemmermeer. Het besluit wordt nog voorgelegd aan Provinciale Staten. Er loopt een participatieronde van gemeente Haarlemmermeer waarin inwoners hun mening kunnen geven over wind- en zonne-energie.


Provincie Noord-Holland, gemeenten, waterschappen en andere betrokkenen in de regio Noord-Holland Zuid hebben als doel om in 2030 gezamenlijk 2,7 terawattuur wind- en zonne-energie op te wekken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer